2015-12-08 13:13:32• hírek • Szatmár.ro

Nyírják a koros fákat az István téri parkban

Hétfőn kezdődött, kedden pedig javában zajlott az öreg fák veszélyt jelentő elszáradt, beteg ágainak eltávolítása a Petőfi Sándor szobrának otthont adó parkban. Az előre meghirdetett ütemtervet nem sikerült betartani, most is a Mátyás király utca eleje van lezárva.

A polgármesteri hivatal nemrég vizsgáltatta meg az István (Eroii Revolutiei) tér parkjának fáit és kiderült: sürgős közbelépésre van szükség, ugyanis több ág beteg illetve elszáradt, emiatt pedig veszélyt jelentettek az alattuk közlekedő autókra és gyalogosokra egyaránt.

A nyírás hétfőn kezdődött, ám a Mátyás király (Liviu Rebreanu) utca elején akkor nem sikerült befejezni a munkát. Emiatt a keddi nap folyamán is ott dolgoztak, némileg felborítva a terveket. Az útszakasz le van zárva, autók nem közlekedhettek kedden sem, hiszen a fák nyírása nem egyszerű. A köztisztaságért felelős vállalat egy hosszú létrával ellátott gépjárműve állomásozik az úttest közepén, a létra végén pedig, szédítő magasságban egy láncfűrészes munkás vágja az ágakat.

A polgármesteri hivatal helyszínen tartózkodó munkatársa szerint nagy szükség volt már a nyírásra, olyan levágott ágat is mutatott, amelyben ökölnyi széles üreg volt. "Egy ilyen ág az erősebb szélben könnyen letörhetett volna, ha pedig egy autóra vagy egy parkban sétálóra esik, súlyos következményei lettek volna az ügynek" - magyarázza.

A tervek szerint szerdán a park Régi Kórház előtti részén, a Jósika (Delavrancea) utca elején lesz útlezárás. Az eredeti tervek szerint csütörtöktől már akadálymentes kellene legyen a közlekedés a teret körülölelő utcákban, ám lehetséges, hogy a fák nyírása még aznap is  tartani fog.

Eltávolítjáka beteg, elszáradt ágakat

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: